Съществено затопляне се очаква през следващата седмица, сочи прогнозата на

...
Съществено затопляне се очаква през следващата седмица, сочи прогнозата на
Коментари Харесай

Съществено затопляне се очаква през следващата седмица

Съществено стопляне се чака през идната седмица, сочи прогнозата на синоптиците.

На 21-ви юни, в понеделник, посрещаме астрономическото лято и дружно с него, съгласно по-дългосрочните прогнози, следва и значително стопляне, като температурите в доста региони от страната ще бъдат над 30°. Ще има и дни с превалявания, с най-голяма възможност за по-значителни количества към 25 и 27 юни.

През нощта по-значителна облачност ще има в Родопската област, само че ще бъде съвсем без превалявания. Сутринта в Горнотракийската равнина видимостта ще бъде понижена от мъгли.

През деня ще доминира слънчево време, с оптимални температури сред 25° и 30°. По-значителна облачност и валежи се чакат след обяд основно в планините. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб вятър с посока от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 21° до 23°.

И в планините ще доминира слънчево време, само че след обяд на обособени места ще превали и прегърми. По високите елементи ще духа сдържан северозападен вятър, а температурите едва ще се намалят.

Слабо захлаждане се чака и в западните елементи на Пиринеите, само че температурите на полуострова ще останат доста по-високи от нормалните за това време от годината. Затопляне следва на Балканите, в Унгария, както и в Украйна, където на следващия ден ще бъде слънчево.

У нас, в петък, след слънчевото начало на деня, още веднъж се чакат превалявания и гръмотевици, основно в западната половина от страната, а през нощта против събота - в Северна България. В събота гръмотевични стихии и превалявания, в някои региони интензивни, ще има още веднъж в съвсем цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява единствено на обособени места. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР