Съществено понижение на минималните температури. Тази сутрин имаше места със

...
Съществено понижение на минималните температури. Тази сутрин имаше места със
Коментари Харесай

Нова порция валежи в следобедните часове и през нощта

Съществено намаляване на минималните температури. Тази заран имаше места със стойности под нулата, в София минус 1, а за региона на Видин има данни и за слани.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 13° и 18°. В София, след 12° през вчерашния ден, през днешния ден ще бъде към 13°. Ще бъде и прохладно, с сдържан и мощен североизточен вятър.

След слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще се усилва и ще стартират превалявания от дъжд, първо в южните региони от страната, а през нощта в съвсем цялата страна.

Температурите на следващия ден ще останат съвсем без смяна - минималните от към 0° до 10°, в София към 2°, а оптималните сред 13° и 18°, в София към 13°, в композиция с сдържан, краткотрайно мощен, североизточен вятър.

През деня над западната половина облачността ще намалее, тук-там до слънчево време, само че в източната ще продължи да вали и във всички области от Източна и Югоизточна България, в това число и по Черноморието, е оповестено предизвестие за обилни количества.

Ветровито и с превалявания, тук-там обилни, ще бъде и в планините на следващия ден, като границата сред дъжд и сняг ще се увеличи до към 100 метра.

Не единствено у нас на доста места Балканите ще има превалявания от дъжд, по-значителни в югоизточната половина от полуострова. Причината – средиземноморски циклон, който минава през Балканите.

Времето в неделя. Минималните температури ще останат съвсем без смяна, а оптималните едва ще се покачат. След краткотрайно прекъсване още веднъж на доста места в страната ще превали и прегърми, в някои региони интензивно. В понеделник ще бъде съвсем без превалявания и още малко по-топло.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР