Съществено по-ниски ще бъдат максималните температури днес, в сравнение с

...
Съществено по-ниски ще бъдат максималните температури днес, в сравнение с
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни

Съществено по-ниски ще бъдат оптималните температури през днешния ден, спрямо през вчерашния ден - сред 18 и 23 градуса. Ще бъде и прохладно, и облачно, с превалявания, по-значителни тук-там в Централна и Източна България. Ще има и гръмотевични стихии, и условия за градушки. В резултат на интензивните превалявания, има заплаха от пораждане и на поройни наводнения.

Утре през нощта облачността над Южна България краткотрайно ще намалее. Над Северна ще остане забележителна, а на обособени места ще има и превалявания от дъжд. Минималните температури ще са межу 8 и 12 градуса, в София - 8 градуса.

Утре ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от дъжд, в следобедните часове в обособени региони краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще е сдържан, от северозапад, с него ще продължи да нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат доста по-ниски от нормалните за началото на юни - сред 15° и 20°, тук-там в Южна България и до 22.

По Черноморието ще е най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд, в обособени региони краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Максималните температури ще са сред 16° и 18°.

Температурата на морската вода е към 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде едва, единствено в най-южните региони - до към 3 бала. Ще духа сдържан вятър от северозапад, по здрач от север.

Облачно време и в планините , а по високите елементи и мъгливо. Ще има краткотрайни, тук-там краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици, като над 2000 метра надморска височина ще продължи да превалява сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от северозапад.

Валежи и гръмотевици ще има на следващия ден освен у нас, в доста региони от Балканите, в страните от Източна Европа, както и на Пиринеите. В останалата, по-голяма част от континента, ще доминира слънчево време и стоплянето ще продължи.

У нас, през идващите дни след на следващия ден, в Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево и единствено на обособени места в следобедните часове ще превалява. Повече облаци и по-голяма възможност за по-значителни превалявания ще има в Източна България и по Черноморието. Температурите ще се повишанат, само че ще останат доста по-ниски от нормалните за началото на месец юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР