САЩ започват най-голямото си военноморско учение от 40 години насам.

...
САЩ започват най-голямото си военноморско учение от 40 години насам.
Коментари Харесай

САЩ започват най-голямото си военноморско учение от 40 години насам

Съединени американски щати стартират най-голямото си военноморско обучение от 40 години насам. Целта е да се изпрати обръщение към Русия и Китай, че страната може по едно и също време да отговори на експанзия на доста фронтове, оповестява американското издание " Старс енд страйпс ", представено от уеб страницата “Дарикнюз “.

Учението е наречено " Лардж скейл ексърсайз 2021 " и съставлява връщане към сходни маневри от времето на Студената война през 80-те години на предишния век, демонстрирайки увереност и нов капацитет, съобщи командването на военноморските сили на Съединени американски щати в Европа, Африка и Шести американски флот.

Учението ще продължи до 16 август и ще обгръща 17 часови зони. В него ще вземат участие 36 кораба, а също боен и граждански личен състав. В маневрите ще се включат пет американски флота и три експедиционни подразделения на морската пехота.

Първото обучение от този тип ще включва единствено войски на Съединени американски щати, само че в бъдеще се възнамерява в сходни маневри да вземат участие съдружници и сътрудници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР