САЩ започнаха най-голямата търговска война в икономическата история с въвеждането

...
САЩ започнаха най-голямата търговска война в икономическата история с въвеждането
Коментари Харесай

Китай: САЩ започнаха гигантска война

САЩ започнаха най-голямата комерсиална война в икономическата история с въвеждането на мита за китайски артикули на стойност 34 милиарда $, съобщи китайското министерство на търговията в официално съобщение, представено от АР.

"Съединените щати нарушиха разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) и започнаха най-голямата до момента комерсиална война в икономическата история ", се споделя в официалното съобщение.

"Въвеждането на митата е образец за комерсиално заплашване. Това нанася сериозна щета на сигурността на международните индустриални вериги и пречи на процеса на възобновяване на международната стопанска система ", е посочено в документа.

Според Пекин това решение на американските управляващи ще докара до дестабилизация на международните пазари и ще нанесе вреди на доста "невинни интернационалните компании ". В резултат на това ще пострадат освен елементарни предприятия и консуматори, а също по този начин ще навреди на ползите на американските предприятия и жители ", акцентира китайското комерсиално ведомство.

Китай е заставен "да контраатакува " американските мита, се споделя в официалното съобщение.



По-рано влязоха в действие американските мита от 25 % върху китайския импорт в размер на 34 милиарда $. Те засягат 818 артикули, измежду които коли, самолетни елементи, хард дискове, само че са "пощадени " по-популярни артикули, като мобилни телефони или тв приемници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР