САЩ все още нямат намерение да изпращат свои войски в

...
САЩ все още нямат намерение да изпращат свои войски в
Коментари Харесай

САЩ няма да изпратят своя войска в Украйна

САЩ към момента нямат желание да изпращат свои войски в Украйна, позицията на Вашингтон не се е трансформирала. Това заяви в понеделник на онлайн брифинг координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кирби, представен от ТАСС .

" Нищо не се е трансформирало във връзка с решението на главнокомандващия [на САЩ] Джо Байдън, че американските войски няма да вземат участие във военните дейности в Украйна. Тази [позиция] не се е трансформирала ", сподели той.

По-рано CBS, базирайки се на командването на 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската войска, ситуирана в Европа, заяви, че това поделение е готово да навлезе в Украйна при положение на офанзива против НАТО.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи " специфична военна интервенция “ в Украйна. След това Западът наложи широкомащабни наказания против Руската федерация и усили доставките на оръжие и военна техника за Киев със суми, оценени на милиарди долари. Освен това Съединени американски щати оповестиха прехвърлянето на спомагателни сили в Европа за подсилване на източния фланг на НАТО. В същото време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън неведнъж акцентира, че не има намерение да изпраща американски войски в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР