САЩ въведоха забрана за влизане на чужденци, пребивавали или преминали

...
САЩ въведоха забрана за влизане на чужденци, пребивавали или преминали
Коментари Харесай

САЩ затвориха летищата за пътували през Великобритания и Ирландия

САЩ вкараха възбрана за влизане на чужденци, обитавали или минали директно през Англия и Ирландия, оповестиха локални медии.
Предвид внезапния скок в броя на заболелите от COVID-19 във Англия и Ирландия, Съединени американски щати уголемяват възбраната за влизане на чужденци на територията на страната.
Новите ограничения ще влязат в действие от 17 март и не разрешават на територията на Съединени американски щати да бъдат допускани чужденци, които през последните 14 дни преди датата на хипотетичното им влизане в страната са обитавали или минали директно през територията на Англия и Ирландия.
Мерките няма да се отнасят за:
- Чуждите жители, имащи право на непрекъснато престояване в Съединени американски щати и техните съпруги/съпрузи;
- Съпруг/съпруга на американски гражданин;
- Родител или легален представител на американски жител или на разположение с непрекъснато престояване в Съединени американски щати, в случай че последните са неженени/неомъжени и са на възраст под 21 години;
- Брат/сестра на американски жител или на разположение с непрекъснато престояване в Съединени американски щати, в случай че и двамата са неженени/неомъжени и са на възраст под 21 години;
- Съпруги/съпрузи или деца на членове на въоръжените сили на САЩ;
- Членове на самолетни и морски екипажи;
- Притежатели на визи вид А-1, А-2, С-2, С-3, Е-1, G-1, G-2, G-3, G-4, от NATO-1 до NATO-4 и NATO-6;
- Лица от държавен интерес;
- Търсещи леговище, и други
Българските жители, които желаят да пътуват за Съединени американски щати през Лондон след влизане в действие на ограничаването, следва да изберат различен маршрут, защото няма да бъдат позволени да продължат пътуването си за Съединени американски щати.
Към момента, с изключение на Англия и Ирландия, възбраната включва и следните страни - Китай, Иран, Австрия, Белгия, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.
Забраната е без избран краен период и не се отнася за тези чужденци, които са почнали пътуването си към Съединени американски щати, преди тя да е влезнала в сила
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР