САЩ въведоха нови ограничения за доставката на чипове, използвани за

...
САЩ въведоха нови ограничения за доставката на чипове, използвани за
Коментари Харесай

САЩ забраниха вноса и продажбата на части за лаптопи в Китай

САЩ вкараха нови ограничавания за доставката на чипове, употребявани за изкуствен интелект и съоръжение за тях в Китай, за ограничение на софтуерната промишленост на тази страна, оповестява организация Reuters.

Преразгледаните правила се основават на рестриктивните мерки, въведени през октомври 2023 година Обемът на измененията в документа е 166 страници. По-специално рестриктивните мерки за доставка на чипове в КНР се ползват към този момент и за преносими компютри, съдържащи тези чипове. Новите правила ще влязат в действие от 4 април.

Преди това английският вестник Financial Times заяви, че огромните китайски компании, опасявайки се от въвеждането на нови ограничавания от страна на Съединени американски щати върху износа за Китай на чипове, употребявани за технологии за изкуствен интелект, са почнали незабавно да купуват чипове от американския производител Nvidia.

Според източници на изданието, китайските интернет колоси, намирайки се в положение на суматоха, към този момент са създали поръчки за 5 милиарда $. Става дума за придобиване на високопроизводителни чипове на Nvidia, нужни за основаването на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР