САЩ ще увеличат военния си контингент в Афганистан с допълнителни

...
САЩ ще увеличат военния си контингент в Афганистан с допълнителни
Коментари Харесай

Американските войници в Афганистан ще се увеличат с 3000 души

САЩ ще усилят военния си контингент в Афганистан с спомагателни 3 хиляди души, разгласи американският министър на обраната Джеймс Матис. Информацията беше доказана по-късно и от формалния представител на ведомството му Майкъл Андрюс, съобщи БГНЕС.
" Със сигурност приказваме за 3 хиляди военнослужещи. Все още обаче не съм подписал окончателната заповед, защото завършваме някои детайли”, съобщи пред медиите Матис.
За заповедта за изпращане на спомагателен боен контингент в Афганистан Матис разгласи още на 31 август. Тогава обаче той не посочи какъв брой спомагателни американски военни ще бъдат дислоцирани в южноазиатската страна. Очакваше се те да наброяват 3900-4000 души.
През август в базата " Форт Майер " в Арлингтън президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отметна от предизборното си заричане да завърши 16-годишната война в Афганистан, която по-рано той беше определил като " загуба на пари и време ". Той оправда решението си като съобщи, че " зад бюрото в Овалния кабинет нещата наподобяват по-различно ".
„ Инстинктът ми споделяше да се изтеглим от Афганистан. Последиците от внезапното излизане обаче щяха да са по едно и също време предвидими и неприемливи. Прибързаното отдръпване ще сътвори вакуум, който терористите – в това число " Ислямска страна " и " Ал Кайда " – ще запълнят незабавно, тъкмо както стана преди 11 септември”, обоснова смяната в позицията си той.
Тръмп заяви още, че Съединени американски щати имат намерение да разширят пълномощията на въоръжените си сили в Афганистан, борещи се с терористичните и незаконните групи. Така, да вземем за пример, Съединени американски щати няма повече да рапортуват авансово за своите военни интервенции и се заканиха да не разясняват броя на военните си контингенти в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР