САЩ ще оглави класирането по медали на четвърти поредни летни

...
САЩ ще оглави класирането по медали на четвърти поредни летни
Коментари Харесай

САЩ е фаворит да оглави класирането по медали на Олимпийските игри в Париж

САЩ ще оглави класирането по медали на четвърти следващи летни олимпийски игри в Париж 2024, до момента в който Франция ще получи сериозен скок като хазаин и ще се придвижи от осмо на трето място, сочи изследване 100 дни преди церемонията по откриването.

Таблицата с виртуални оценки на Gracenote, която е формирана благодарение на данни за резултати от огромни международни и континентални надпревари след Олимпиадата в Токио, демонстрира Съединени американски щати на върха както по брой златни медали (39), по този начин и по сбор (123).

Съединени американски щати ще бъдат хазаин на идната олимпиада в Лос Анджелис през 2028 година.

Предвижда се Франция да завоюва 28 трофеи и общо 55 оценки, която е скок от 18 златни и 22 медала в Токио преди три години. Така тя ще измести нацията хазаин на тези игри Япония на трето място в таблицата.

Host nation France is projected to almost triple its gold medal total at the Olympics from the 10 won at the Tokyo 2020 Games while also significantly increasing its overall medal haul, according to data company Nielsen Gracenote
— Reuters (@Reuters)

Китай, последната страна с изключение на Съединени американски щати, която е била отпред в таблицата с оценки, ще резервира второ място с 35 трофеи, до момента в който Англия, Австралия и Япония ще завоюват по 13, предвижда Gracenote.

Отборът на Руския олимпийски комитет беше пети в класацията по медали в Токио, само че в този момент единствено избран брой спортисти от Русия и Беларус ще се състезават в Париж като неутрални поради глобите, въведени след нахлуването в Украйна.

" Почти всички съветски и беларуски състезатели отсъстват от интернационалните надпревари от февруари 2022 година насам ", прецизираха от Gracenote.

Украйна, чиито спортисти имаха усложнения да се приготвят за Игрите заради продължаващия спор, се чака да завоюват три златни и общо 13 медала в Париж.

В дъното на таблицата се чака да са Таджикистан, Финландия, Сан Марино, Тринидад и Тобаго, КНДР, Фиджи, Панама и Виетнам да завоюват по едно бронзово отличие.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР