САЩ ще изпратят изтребители Ф-22 "Раптор" (F-22 Raptor) в Южна

...
САЩ ще изпратят изтребители Ф-22 "Раптор" (F-22 Raptor) в Южна
Коментари Харесай

САЩ изпращат в Южна Корея изтребители Ф-22 за съвместни учения

Съединени американски щати ще изпратят изтребители Ф-22 "Раптор " (F-22 Raptor) в Южна Корея за присъединяване в взаимни учения с южнокорейската войска, съобщи Франс прес, като се базира на южнокорейски медии.

Шест самолета, основани в японския архипелаг Окинава ще бъдат изпратени в Южна Корея на петдневни военни маневри, които стартират на 4 декември, показват медиите. Говорител на южнокорейските военновъздушни сили отхвърли да посочи какъв брой изтребителя Ф-22 "Раптор " ще вземат участие в ученията, а представител на американските Военновъздушни сили не пожела да разяснява информацията.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединени американски щати са решили да върнат Северна Корея в черния си лист на страните, подкрепящи тероризма, с цел да засилят натиска против нейната нуклеарна и балистична стратегия. В началото на октомври Съединени американски щати изпратиха от базата си на остров Гуам над Корейския полуостров два свръхзвукови тежки бомбардировача Б-1Б "Лансър " (B-1B Lancer) като проява на мощ пред Пхенян в границите на първо нощно обучение с присъединяване на японската и южнокорейската бойна авиация.

В други маневри преди няколко седмици за първи път от 10 години участваха три американски самолетоносача и седем южнокорейски кораба, в това число три ескадрени миноносци, напомня Българска телеграфна агенция.

Изтребителите Ф-22 "Раптор " са оборудвани с най-съвременни технологии "стелт ", които вършат самолета "невидим " за радарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР