САЩ се опитват да наложат услугите си върху други държави

...
САЩ се опитват да наложат услугите си върху други държави
Коментари Харесай

Путин: САЩ се опитват да се наложат върху други държави

САЩ се пробват да наложат услугите си върху други страни в икономическата и отбранителната сфера.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща с австрийския си сътрудник Александър ван дер Белен в Сочи, осведомят съветски медии.

" Що се отнася до опитите на нашите американски сътрудници да унищожат някои съглашения, тези или тези планове - ние приказваме за " Северен поток " 2 и някои други планове, неведнъж повторихме и желаеме да кажем отново: фактически има опити за нелоялна конкуренция под претекста на разнообразни политически аргументи ", означи Путин.
 Снимка 423517
Източник:

В същото време съветският водач акцентира, че Москва и Вашингтон споделят доста ползи, в това число и в икономическата сфера.

" Вчера към този момент споделих, че Съединени американски щати са най-големият производител на нефт и ние би трябвало да помислим по какъв начин да влияем на международния енергиен пазар ", сподели президентът на Русия.

Руският президент изрази вяра, че европейските компании, които са част от " Северен поток " 2, ще осъзнаят отговорността си. Той акцентира, че Москва е подготвена изцяло да приключи плана.

Докато Путин повтори, че " Северен поток " 2 дава отговор на ползите на Европа , Белен удостовери уговорките на Австрия към плана и акцентира, че основаната във Виена петролна и газова компания OMV няма желание да се отдръпва.

Държавният глава на Русия разяснява и нуклеарното съглашение с Иран. Той не счита, че е вярно Ислямската република да се отдръпна от договорката , тъй като неотложно ще бъде упрекната, че е умъртвила съглашението, въпреки че Съединени американски щати са провокаторите.
 Снимка 423516
Източник:

Русия не е пожарна команда, ние не можем всички подред да спасяваме . Това зависи освен от нас, а от всички играчи, означи той.

Путин разкри, че може да се срещне с американския президент Доналд Тръмп в коридорите на Г-20 в Япония през идващия месец. Според него възобновяването на разговора сред Русия и Съединени американски щати зависи от Вашингтон, защото Москва е открита за контакти. Той е уверен, че двете страни би трябвало да пристъпят към договаряния за удължение на Договора за редуциране на стратегическите настъпателни оръжия (СНВ-3), който изтича през 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР