САЩ съобщиха, че са изстреляли и уцелели тренировъчна цел (балистични

...
САЩ съобщиха, че са изстреляли и уцелели тренировъчна цел (балистични
Коментари Харесай

САЩ тестваха системата си за прихващане на балистични ракети

САЩ оповестиха, че са изстреляли и уцелели подготвителна цел (балистични ракета) със междинен обхват в последния си тест на програмата на страната за противоракетна защита THAAD, оповестява Ройтерс.

Програмата е предопределена да защищити страната от евентуални закани от страни като Северна Корея и Иран.

Изпитанието, извършено в Тихия океан, идва вследствие на засиленото напрежение със Северна Корея, която съобщи, че е провела сполучлив тест на междуконтинентална балистична ракета, потвърждавайки, че има потенциал да удари континенталната част на Америка.

 US бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров
US бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров

Реакция на последните провокации на Северна Корея

Последният тест на американската (THAAD) е плануван доста преди последното изстрелване на ракетата от Северна Корея, само че идва във време на възходящо напрежение в страната, откогато Пхенян започва първия си тест за ICBM през юли 4.

Агенцията за противоракетна защита (MDA) съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати сполучливо са обезвредили 15 пъти тестовите цели със своята оръжейна система, макар че последният тест включвал ракети със междинен обхват, а не на далечни дистанции, тествани от Северна Корея.

По-рано през юли Съединени американски щати направиха първия си тест THAAD против балистична ракета с промеждутъчен диапазон на дълги дистанции, сходна на типовете, тествани в Северна Корея.

" В допълнение към сполучливото прихващане на задачата, събраните данни ще разрешат на MDA да усъвършенства оръжейната система THAAD, нашите благоприятни условия за моделиране и симулация и способността ни да останем отпред на разрастващата се опасност ", разяснява шефът на MDA военачалник Сам Грийвс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР