САЩ санкционираха китайска компания за предполагаемо предоставяне на сателитни изображения

...
САЩ санкционираха китайска компания за предполагаемо предоставяне на сателитни изображения
Коментари Харесай

САЩ санкционира китайска компания, помагала на ЧВК Вагнер

САЩ глобиха китайска компания за хипотетично даване на сателитни изображения на Украйна в поддръжка на бойните интервенции на наемната група Вагнер, информира БиБиСи.

Изследователският институт за галактическа просвета и технологии (Changsha Tianyi) е измежду 16-те субекта, глобени от Министерството на финансите. Фирмата, известна още като Spacety China, има офиси в Пекин и Люксембург.

Вагнер обезпечава на Русия хиляди бойци за войната в Украйна.

Spacety China е предоставила на основана в Русия софтуерна компания, сателитни изображения с радар със синтетична апертура на локации в Украйна, разясняват от Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Съгласно глобите не може да има прекачване, заплащане или експорт на каквато и да е благосъстоятелност или ползи в Съединените щати на набелязаните лица.

Китай, непосредствен съдружник на Русия, се опита да се нарежда като неутрална страна във връзка с войната в Украйна. Тя беше подложена на критика от Съединени американски щати и техните съдружници за отхвърли да осъди нахлуването на Русия в Украйна.

На своя уеб страница Spacety China се разказва като пионер в даването на комерсиална технология и споделя, че желае да направи изображенията на всяка точка на земята налични и налични за потребителите по целия свят.

В допълнение към Spacety China, 15 други юридически лица, осем лица и четири самолета, доста от които основани в Русия, за които се твърди, че са част от световната мрежа за поддръжка на Wagner, също са получили наказания от Съединени американски щати.

Днешните разширени наказания против Вагнер, както и новите наказания против техните сътрудници и други компании, подпомагащи съветския боен комплекс, в допълнение ще попречат на способността на Путин да въоръжава и оборудва своята военна машина, съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР