САЩ са установили, че друг китайски балон, който се квалифицира

...
САЩ са установили, че друг китайски балон, който се квалифицира
Коментари Харесай

САЩ: Втори китайски шпионски балон е засечен над Латинска Америка

САЩ са открили, че различен китайски балон, който се квалифицира като разследващ балон от Пентагона, в момента се намира над латиноамериканска територия, заяви телевизия Fox News.

" Получаваме известия за балон, който лети над Латинска Америка. Сега считаме, че става дума за различен китайски балон за наблюдаване ", съобщи представителят на Пентагона военачалник Пат Райдър пред телевизионния канал.

Както беше обявено предходния ден, Министерството на защитата на Съединени американски щати откри над територията на Съединени американски щати обект, " предопределен за събиране на разследваща информация, който най-вероятно е бил изстрелян от Китайската национална република ". Прелитането му е засечено над чувствителни обекти на Съединени американски щати.

Докладът от Пентагона провокира дипломатически скандал сред Съединени американски щати и Китай. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън даже отсрочи плануваното за 5-6 февруари посещаване в Китай.

В петък Министерството на външните работи на Китай съобщи, че балонът е бил цивилен, употребен за научни цели, основно метеорологични, и че е навлязъл във въздушното пространство на Съединени американски щати инцидентно.

" Китай ще продължи да поддържа връзка с американската страна и ще реагира по подобаващ метод на тази непредвидена обстановка, породена от форсмажорни условия ", се споделя в изказване на китайското външно министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР