САЩ са обезпокоени от съобщенията за подновяване на военните действия

...
САЩ са обезпокоени от съобщенията за подновяване на военните действия
Коментари Харесай

САЩ: Армения и Азербайджан да прекратят огъня

Съединени американски щати са обезпокоени от известията за възобновяване на военните дейности сред и Азербайджан и приканват двете страни да прекратят сраженията и да възобновят договарянията. Това съобщи представител на Държавния департамент пред медиите, представен от БГНЕС.

" Запознати сме с днешните тревожни известия за дейни военни дейности сред Армения и Азербайджан. Призоваваме и двете страни неотложно да прекратят военните дейности и да се върнат към договаряния всъщност, в това число под егидата на съпредседателите на Минската група на ОССЕ, за намиране на изцяло решение на всички нерешени въпроси, свързани с спора в Нагорни Карабах ", съобщи високопоставеният посланик.
Азербайджан упрекна Армения в етническо пречистване
Официални представители на Азербайджан упрекнаха Армения в " етническо пречистване ", когато в най-висшия съд на Организация на обединените нации стартира второто дело,...

Днес арменското външно министерство съобщи, че азербайджанските въоръжени сили са нахлули на територията на страната. По данни на арменското министерство на защитата вследствие на сраженията от арменска страна има починали и ранени. Известно е също, че Армения е изгубила две бойни позиции. В същия ден азербайджанското министерство на защитата съобщи, че обстановката по границата с Армения остава напрегната и военните интервенции не престават. До края на деня съветското министерство на защитата заяви, че вследствие на телефонни диалози сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и неговите арменски и азербайджански сътрудници страните са прекратили бойните дейности край граничната планина Килисали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР