САЩ са към края на подготовката за изпращането в Украйна

...
САЩ са към края на подготовката за изпращането в Украйна
Коментари Харесай

Украйна най-сетне ще получи дългоочакваните системи Patriot

САЩ са към края на подготовката за изпращането в Украйна на системите за Противовъздушна отбрана и ПРО Patriot. Това е съобщила CNN, която се базира на двама анонимни американски чиновника. Според малкия екран, новината ще бъде обявена още тази седмица, прибавя украинското издание. 
 
Украинският министър на защитата Алексей Резников в изявление за CNN заяви, че системите Patriot могат да се появят на бойното поле в Украйна напълно скоро. 
 
" Когато сте във война, вие постоянно ще чувствате дефицит на оръжие. Ние се нуждаем от него още повече, изключително от системи за Противовъздушна отбрана, които са приоритет номер 1 за нас. Вие от много време обсъждаме с нашите сътрудници приемането от Украйна на системи Patriot, защото тази система е скъпа и е разработка с висока степен на трудност ", съобщи той. 
 
Резников добави, че Украйна се нуждае също по този начин от системи за битка с дронове. " Радиоелектронната битка също съставлява едно доста значимо направление за нас ", означи украинският боен министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР