САЩ разработват специални инструкции за офицерите на флота в случай,

...
САЩ разработват специални инструкции за офицерите на флота в случай,
Коментари Харесай

ВМС и ВВС на САЩ започват борба с НЛО

САЩ създават специфични указания за офицерите на флота при положение, че виждат неидентифицирани летящи обекти - НЛО, оповестява " Политико ", базирайки се на изказване на американския флот.

Отбелязва се, че през последните години в Съединени американски щати се появяването на неразрешени и неидентифицирани летящи обекти във въздушното пространство над военните бази. Сега водачите и другите офицери на Военноморските сили ще бъдат задължени публично да рапортуват за всички видяни летателни апарати.

" Като част от тези старания военноморските сили усъвършенстват и формализират процеса, посредством който отчетите за сходни хипотетични прониквания се предават на способените органи ", се споделя в отчета. Подчертава се, че се създава нова форма за докладване на срещи с НЛО. Съобщава се, че по-рано в Съединени американски щати още веднъж е забелязано НЛО покрай военна база.

Службата оповестява, че са предоставени поредност от брифинги от висши военнослужещи от военноморското разузнаване, както и от летци, които оповестяват за рискове в авиационната сигурност.

По-рано недекларираният ход е в отговор на поредност от наблюдения на незнайни, мощно напреднали самолети, които нарушават стачките на военноморските сили и други чувствителни военни формирования и уреди.

" Има редица известия за неоторизирани и/или неидентифицирани въздухоплавателни средства, влизащи в разнообразни следени от военните зони и избрани въздушни пространства през последните години. Военноморските сили и Военновъздушни сили одобряват тези отчети доста съществено и изследват всеки отчет ", сподели разясняват военните в отговор на въпроси от " Политико ".

" Като част от тези старания военноморските сили актуализират и формализират процеса, посредством който до способените органи могат да се вършат отчети за сходни хипотетични нахлувания. Новото обръщение към флота, което ще посочи стъпките за докладване, е към момента чернова. "

За да бъде ясно, Военноморски сили не утвърждават концепцията, че техни моряци са срещали извънземни галактически кораби, само че се признава, че е имало задоволително странни въздушни наблюдения от благонадежден и добре подготвен боен личен състав, че те би трябвало да бъдат записани в формалния указател и изучени - вместо да бъдат отхвърляни като някакъв особен феномен от сферата на научната фантастика.

Крис Мелън, някогашен чиновник на разузнаването в Пентагона и някогашен чиновник на Комитета за разузнаване на Сената, съобщи, че основаването на по-формално средство за докладване на това, което военните в този момент назовават ​​ " необясними въздушни феномени - НВЯ ", а не " неидентифицирани летящи обекти " - ще бъде смяна.

" В момента имаме обстановка, в която НЛО и НВЯ се третират като аномалии, които би трябвало да бъдат пренебрегнати, а не аномалии, които би трябвало да бъдат проучени. Имаме системи, които изключват тази информация и я изхвърлят ", изяснява той.

" В доста случаи военният личен състав не знае какво да прави с тази информация - като сателитни данни или радар, когато вижда нещо което стига Мах 3. Сега те ще изхвърлят данните, тъй като това не е обичаен аероплан или ракета. "

Развитието идва на фона на възходящия интерес от страна на членовете на Конгреса след разкрития на " Политико " и " Ню Йорк Таймс " в края на 2017 година, че Пентагонът е основал специфичен офис в Агенцията за разузнаване на защитата, с цел да изследва НВЯ при гледище на няколко сенатора, които скрито заделят бюджет за това.

Тази работа е похарчила към 25 милиона $ за осъществяване на серия от механически изследвания и оценка на многочислени необясними нахлувания, в това число и тази, която продължава няколко дни с присъединяване на ударната група на самолетоносача USS Nimitz през 2004 година

В този случай, неидентифициран уред е маневрирал към изтребители на Военноморски сили, като лети по способи, които наподобява се опълчват на законите на познатата физика.

Службата за следствие на НЛО на Пентагона, известна като " Усъвършенствана стратегия за идентифициране на аерокосмическа опасност " е спряна през 2012 година Но към този момент повече депутати задават въпроси, оповестява Военноморски сили.

" В отговор на претенции за информация от членове и чиновници на Конгреса, чиновници на Военноморските сили предоставиха поредност от брифинги от високопоставени чиновници на военноморското разузнаване, както и от летци, които оповестиха за рискове за авиационната сигурност ", се споделя в изказването.

Военноморските сили отхвърлят да разпознават кой е осведомен, нито биха дали повече детайлности за насоките за докладване, които се изготвят за флота.

Застъпниците за отнасяне на такива наблюдения като евентуална опасност за националната сигурност от дълго време подлагат на критика военните водачи за това, че придават на феномена релативно малко внимание и за поощряване на просвета, в която личният състав счита, че говоренето за това може да навреди на тяхната кариера.

Луис Елизондо, някогашен чиновник на Пентагона, който управлява по този начин наречения офис на ААТИП, се оплаква, откакто се отдръпва от държавната работа, че методът на Пентагона към тези неидентифицирани апарати е прекомерно слаб.

" Ако сте на оживено летище и виждате нещо, то би трябвало въпреки всичко да кажете нещо. С нашите лични военни е противоположното: Ако виждаш нещо, не казвай нищо ", изяснява той.

Той добавя, че защото тези мистериозни апарати " нямат номер на опашката или байрак (а в някои случаи нямат даже опашка), това е значимо. Какво се случва след пет години, в случай че се окаже, че това са извънредно напреднали съветски самолети ".

Елизондо ще бъде включен в идна документална поредност за следствия на НЛО от страна на Пентагона, които той следи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР