САЩ продължават да укрепват военните си бази в Североизточна Сирия,

...
САЩ продължават да укрепват военните си бази в Североизточна Сирия,
Коментари Харесай

САЩ продължават да прехвърлят военна техника в Сирия

САЩ не престават да укрепват военните си бази в Североизточна Сирия, прехвърляйки бронирани транспортни средства и муниции от Северен Ирак. Това оповестява Анадолската организация, представена от " Фокус ".
Колони от бронирани транспортни средства и покрити камиони идват в регионите на Сирия, следени от YPG (сирийското отклонение на ПКК - бел. ред.), където са ситуирани силите на Международната коалиция, ръководена от Съединени американски щати.
Местни източници оповестиха, че през вчерашния ден през контролно-пропускателния пункт Ал-Уалид на иракско-сирийската граница е минал боен ескорт от 79 камиона. В състава на колоната са били 12 камиона, покрити с тента, както и камиони за гориво.
 Съединени американски щати укрепва военните си бази в Сирия Съединени американски щати укрепва военните си бази в Сирия
Съединените американски щати не престават да укрепват своите бази и военни постове в регионите, окупирани от ПKK в североизточна Сирия. С...
Военните товари се разпределят сред военните бази в провинциите Хасака, Ракка и Дейр ез-Зор. 
Припомняме, че доставките на американски военни товари от Ирак за Сирия бяха спрени в продължение на два месеца и бяха обновени при започване на септември. През последните две седмици 5 военни конвоя от най-малко 300 камиона бяха изпратени на територията на Сирия.
След стартирането на интервенция „ Извор на мира “ от Турция в регионите на Сирия на изток от река Ефрат (от октомври 2019 г.), Съединени американски щати прегрупираха силите си в района. Пентагонът разчита на надзор върху петролните полета в източната и североизточната част на Сирия. Днес американските военни са ситуирани в 11 военни бази и укрепени региони в сирийските провинции Хасака, Ракка и Дейр ез-Зор.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР