САЩ потвърдиха за първи път, че са летели с невъоръжени

...
САЩ потвърдиха за първи път, че са летели с невъоръжени
Коментари Харесай

Пентагонът признава, че е летял с невъоръжени дронове над Газа

Съединени американски щати потвърдиха за първи път, че са летели с невъоръжени дронове за наблюдаване над Газа.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър сподели, че дроновете работят в " поддръжка на напъните за възобновяване на заложници ".

" Тези полети на UAV стартира след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври “, сподели той в малко изказване.

Потвърждението идва, откакто кореспонденти видяха безпилотни летателни апарати (UAV) в полет - следене на уеб страници.

" Съединени американски щати правят полети на невъоръжени UAV над Газа, както и дават препоръки и помощ в поддръжка на нашия израелски сътрудник, до момента в който работят по напъните си за възобновяване на заложници, " се споделя в изказването на Пентагона в петък.

Потвърждението идва, откакто кореспонденти видяха MQ-9 Reapers, нормално ръководени от американски специфични сили, да обикалят Газа на Flightradar24, обществено наличен уеб страница за следене на полети.

Безпилотните самолети Reaper са били употребявани преди този момент за осъществяване на въздушни удари в Афганистан, само че се употребяват най-вече като самолети за наблюдаване заради способността им да се „ шляят “ над зона за повече от 20 часа едновременно.

Неназовани американски военни чиновници споделиха на New York Times, че дроновете не са помагали за съгласуване на израелските военни дейности в и към Газа. Длъжностни лица споделиха на вестника, че информация, обвързвана с възобновяване на заложници, се предава на израелците.

Това не са единствените американски военни транспортни средства с дистанционно управление, работещи в района.

В четвъртък Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че са изстреляли смъртоносни муниции от безпилотно надводно транспортно средство (USV) - скоростна лодка - в интернационалните води на Арабско море.

В изказване Военноморските сили означиха, че пробата на 23 октомври е първият път, когато бойни муниции са били изстреляни от USV в Близкия изток.

Военноморски сили на Съединени американски щати обявиха, че създаването извежда американските военни качества в района на „ идващото равнище “.

Миналия месец Военноморски сили на Съединени американски щати обявиха, че са свалили голям брой дронове и ракети, изстреляни от Йемен и евентуално ориентирани към Израел.

Ръководителят на Хизбула наруши мълчанието по отношение на войната Израел-Газа

Съединени американски щати също изпратиха два бойни кораба в източното Средиземноморие, заявявайки, че те са там, с цел да предотвратят разрастването на войната сред Хамас и Израел.

В в пламенна тирада в петък водачът на ливанската Хизбула предизвести Съединени американски щати да не употребяват корабите за офанзива против въоръжената група.

" Вашите флоти в Средиземно море не плашат и в никакъв случай няма да ни изплаши ", сподели Хасан Насрала.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР