САЩ подкрепят създаване на американски бази на източния фланг на

...
САЩ подкрепят създаване на американски бази на източния фланг на
Коментари Харесай

САЩ искат свои бази на източния фланг на НАТО, но без постоянно разполагане на военни в тях

САЩ поддържат основаване на американски бази на източния фланг на НАТО, само че желаят да избегнат непрекъснато разполагане на военни в тях, и избират ротационен принцип, заяви през днешния ден ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

„ Моят съвет е да се основат непрекъснати бази, само че войските в тях да не са ситуирани непрекъснато “, съобщи военачалник Марк Мили по време на чуване в комисията по въоръжените сили на Конгреса по отношение на това искане на няколко европейски страни.

„ Постига се резултат на непрекъснато разполагане, като непрестанно се вършат ротации “, изясни генералът и акцентира, че по този начин американската войска няма да има потребност да строи жилища за фамилиите, учебни заведения, военни магазини и така нататък

„ Мисля, че доста от нашите европейски съдружници, изключително балтийските страни, Полша и Румъния, нямат самообладание да бъдат основани непрекъснати бази “ за нашите американски сили, добави най-високопоставеният американски офицер. „ Те ще ги построят, ще заплащат за тях и така нататък “.

Въпросът за основаване непрекъснати американски бази в Източна Европа, стана по-неотложен след нашествието на Русия в Украйна и ще бъде обсъждан на идната среща на високо ниво на НАТО, планувана за юни, заключи военачалник Мили.

Съединени американски щати имат към 67 000 бойци, непрекъснато ситуирани в Европа, основно в Германия, във Англия и Италия. Те са разполагани за 2 или 3 години със фамилиите си в бази, ръководени от американската войска. В тях разполагат с жилища, учебни заведения, лечебни заведения и даже супермаркети, където могат да намерят американски артикули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР