САЩ планират да задълбочат сътрудничеството си с България, Молдова, Грузия,

...
САЩ планират да задълбочат сътрудничеството си с България, Молдова, Грузия,
Коментари Харесай

САЩ задълбочават сътрудничеството си с България, Молдова, Грузия, Украйна, Румъния

САЩ възнамеряват да задълбочат съдействието си с България, Молдова, Грузия, Украйна, Румъния. Това излиза наяве от импортирания в американския Конгрес " Закон за сигурността в Черно море ", съобщи БНР.

В документа е записано, че с приоритет ще са действия като разузнаване и наблюдаване на съветските интервенции в района на Черно море, основаването на интернационален щаб, който да дава отговор за планирането, подготовката, осъществяването и координацията на многонационалните военни сили. Борбата с съветската дезинформация с поддръжката на Съединените щати също е част от целите.

Законът афишира черноморския район като сцена на съветската експанзия и заявява, че интерес на Съединени американски щати е да поддържат напъните за попречване на разпространяването на по-нататъшен въоръжен спор в Европа.

За документа неотдавна напомни посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен, като сподели, че документът ще концентрира въпросите на района, тъй като в избрани елементи на Черно море има съществени проблеми.

В момента текат вторите 10 дни от удълженото съветско военно обучение в икономическата зона на България.

Ако останем единствено с това второ удължение няма проблем, сподели неотдавна министърът на защитата Тодор Тагарев, само че съгласно него България може да има проблеми с изследванията на газ в Черно море.

Американският закон за сигурността в Черно море включва и Турция в проектите, само че напомня, че " държанието ѝ по отношение на някои районни съдружници и демократични страни е контрапродуктивно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР