САЩ планират да изпратят бронетанково подразделение като подкрепление към войските,

...
САЩ планират да изпратят бронетанково подразделение като подкрепление към войските,
Коментари Харесай

CBS News: Пентагонът планира да изпрати танкове за защита на сирийските нефтени находища

Съединени американски щати възнамеряват да изпратят бронетанково поделение като подкрепление към войските, защитаващи нефтените залежи в Сирия, оповестява CBS News, базирайки се на изказване на Пентагона.

Отбелязва се, че главната цел е да се предотврати прехвърлянето на находищата в ръцете на Ислямска страна. В същото време CBS News отбелязва, че петролът принадлежи на сирийското държавно управление, чийто главен съдружник, Русия, изиска всички американски войски да изоставен сирийска територия, написа "Поглед инфо ".

Говорител на Пентагона съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят спомагателни войски в североизточна Сирия, с цел да защитят нефтените залежи от Ислямска държава*. Всичко това се случва, до момента в който Русия, новият самопровъзгласен шериф на Северна Сирия, през днешния ден подреди на всички американски войски да изоставен страната, като назова останалите американски военни сили в Сирия „ окупационни сили “.

Докато по-голямата част от американските войски не престават да напущат Сирия, Пентагонът възнамерява доста да усили огневата мощност, с цел да отбрани тези, които остават.

Ако проектът бъде утвърден, бронирана част ще бъде изпратена като подкрепление за войските, останали да охраняват нефтените залежи. Републиканският сенатор Линдзи Греъм съобщи през днешния ден, че е въведен в течение на нещата от ръководителя на Обединения комитет на шеф на щабовете Марк Мили.

ЛИНД З И ГРЕЪМ, сенатор: Съществува проект, формиран от Обединения комитет на шеф на щабовете. Мисля, че той може да проработи и да ни разреши да предотвратим завръщането на Ислямска страна и да попречим още веднъж да получи надзор върху петрола.

Американските войски охраняват нефтените залежи, с цел да предотвратят попадането им под надзор на ИД. Въпреки това, петролът принадлежи на сирийското държавно управление и в този момент главният му съдружник, Русия, изисква всички американски войски да изоставен Сирия. Миналата година сирийските проправителствени сили, в това число съветски наемници, започнаха несполучливо нахлуване над американски аванпост покрай нефтените залежи. Изпращането на танкове ще служи като предизвестие против повторни опити.

Въпреки всички диалози за изтеглянето на войските, военната задача на Съединени американски щати в Сирия не завършва, а единствено навлиза в нова фаза.

*Ислямска страна (ИД) - организацията беше приета за терористична с решение на Върховния съд на Руската федерация от 29 декември 2014 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР