САЩ официално потвърди доклад на ООН, според който бившият египетски

...
САЩ официално потвърди доклад на ООН, според който бившият египетски
Коментари Харесай

Мечът на отмъщението е новият лидер на Ал Кайда

САЩ публично удостовери отчет на Организация на обединените нации, съгласно който някогашният египетски полковник Саиф ал Адел е новият водач на терористичната организация " Ал Кайда ".
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че Адел евентуално се крие в Иран.  " Що се отнася до наличието му там, предлагането на леговище на " Ал Кайда “ е единствено още един образец за необятната поддръжка на Иран за тероризма, дестабилизиращите му действия в Близкия изток и отвън него ", сподели Прайс.

Лидерството на Адел не е оповестено публично от Ал Кайда, тъй като " афганистанските талибани към момента не са признали гибелта на Айман аз Зауахири в Кабул и обстоятелството на наличието на Сафир ал Адел в Ислямска република Иран ", считат американците. 

Сеиф ал Адел бе спряган за водач на терористите още преди 2 година, когато имаше клюки за гибелта на Зауахири. Тогава стана ясно, че го назовават " Мечът на отмъщението " и го разказват като безсърдечен и брилянтен уредник.

“Ал Кайда “, терористичната формация, поела отговорност за атентатите от 11 септември в Съединени американски щати, публично е без водач, откогато Айман аз Зауахири беше погубен в Афганистан при въздушен удар на Съединени американски щати през август предходната година, показва ДПА. Зауахири пък пое ръководството през 2011 година, откакто Осама бин Ладен беше погубен от американските специфични сили в скривалището си в Пакистан.

Адел напуща Египет още през 1988 година Смята се, че той е вербувал терористи в Сомалия, Судан и Афганистан. Вашингтон търсят Адел още след бомбените атентати против посолствата на Съединени американски щати в Танзания и Кения през 1998 г. Правителството на Съединени американски щати предлага до 10 млн. $ заплащане за информация, която би довела до ареста му. Има данни, че Адел се е противопоставял на офанзивата на 11 септември в Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР