САЩ обявиха днес нови санкции срещу Иран, насочени срещу производството

...
САЩ обявиха днес нови санкции срещу Иран, насочени срещу производството
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ оповестиха през днешния ден нови наказания против Иран, ориентирани против производството на дронове, след иранските удари против Израел през уикенда, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Американското министерство на финансите съобщи, че санкционните ограничения обгръщат 16 ирански физически лица и две организации, участващи в производството на дронове в страната, в това число в производството на мотори за дронове " Шахед ", каквито Техеран употребява при офанзивата си на 13 април.

Министерството добави, че глобите засягат и пет компании от няколко страни, предоставящи съставни елементи и първични материали за производството на стомана от " Хузестан стийл къмпани ", която е един от най-големите производители на стомана в Иран, или такива, които купуват подготвена продукция от иранската компания.

В изказването на министерството се показва, че в санкционния лист са включени три филиала на иранския производител на коли " Бахман груп ", който съгласно американските управляващи поддържа финансово Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР).

Междувременно Англия разгласи през днешния ден в публично изказване, че постанова наказания на ирански на физически лица и организации, свързани с иранската войска и производството на ракети и дронове.

В английските наказания са включени генералният щаб на иранските въоръжени сили и военноморските сили на КГИР поради иранската офанзива против Израел през уикенда.

Новите английски наказания са ориентирани против общо 13 организации и физически лица, се показва в изказването.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР