САЩ обявиха, че възнамеряват да наложат нови икономически санкции на

...
САЩ обявиха, че възнамеряват да наложат нови икономически санкции на
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции срещу Русия заради аферата Скрипал

САЩ оповестиха, че имат намерение да наложат нови стопански наказания на Русия, откакто са открили, че Москва стои зад нападението с нервнопаралитичния сътрудник " Новичок " против някогашен съветски разузнавач във Англия, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

След отравянето при започване на март в град Солсбъри на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия " Съединени американски щати откриха на 6 август, че съветското държавно управление е употребило химическо или биологическо оръжие в нарушаване на интернационалното право, или е употребило смъртоносно химическо или биологическо оръжие против свои сънародници ", съобщи в официално съобщение говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Съгласно американския закон за химическите оръжия, това умозаключение води до налагане на стопански наказания, които се чака да влязат в действие в края на месеца - на или към 22 август, добави говорителката, без да конкретизира какви ще са глобите.

Винаги сме казвали напълно ясно, че сме съгласни с изводите, че става въпрос за нервнопаралитичния сътрудник " Новичок " и че виновният в последна сметка е Руската федерация, заяви през вчерашния ден пред публицисти върховен представител на Държавния департамент.

Предвидените наказания засягат износа на някои софтуерни артикули, като електронни устройства и съоръжение от внимателно естество, които имат отношение към националната сигурност. Ще се прави изключение за дейностите, свързани с галактическите полети, галактическо съдействие и области като сигурността на пътническите полети, като всеки случай ще се преценя настрана, сподели представителят, поискал анонимност.

Възможно е засегнатата от глобите търговия да доближи стотици милиони долари. От Русия зависи какъв брой фрапантни ще са последствията, акцентира той.

След влизането в действие на тези наказания Русия ще разполага с 90 дни да даде надеждни гаранции, че повече няма да употребява химически оръжия и да позволи инспекции от страна на Организация на обединените нации и други интернационалните наблюдаващи организации.

Ако това не стане, ще бъде наложена втора серия, " по-драконовски " наказания, като може да се стигне до там съветски самолетни компании да не бъдат допускани до американските летища и даже до прекратяване на дипломатическите връзки сред двете страни, акцентира висшият представител.

Кремъл е бил известен за това решение на Вашингтон през вчерашния ден, отбелязва Агенция Франс Прес.

Говорител на английското държавно управление приветства новината за глобите. " Решителната интернационална реакция на потреблението на химическо оръжие по улиците на Солсбъри насочва недвусмислено обръщение до Русия, че провокативното й, неразумно държание няма да остане без отговор ", сподели представителят, представен от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР