САЩ обявиха, че ще отказват дипломатически визи на еднополови партньори

...
САЩ обявиха, че ще отказват дипломатически визи на еднополови партньори
Коментари Харесай

САЩ отказват визи на гей партньори на дипломати в ООН

САЩ оповестиха, че ще отхвърлят дипломатически визи на еднополови сътрудници на непознати дипломати и чиновници в Организация на обединените нации, съобщи Би Би Си.

Промяната във визовата политика е влезнала в действие в понеделник, като дава период до 31 декември на сегашните гей сътрудници в Съединени американски щати да сключат еднополов брак или да трансформират визата си, в противоположен случай би трябвало да изоставен страната.

Това предписание се ползва за хетеросексуални сътрудници от 2009 година

В момента 25 страни или към 12% от членките на Организация на обединените нации признават еднополовите бракове. Хомосексуалността остава противозаконна в 71 страни.

Новата политика на администрацията на Тръмп се съдържа в паметна бележка до Организация на обединените нации.

В нея се показва: "От 1 октомври еднополовите сътрудници, които съпровождат или желаят да се причислят към новопристигнали чиновници на Организация на обединените нации, би трябвало да показват брачно удостоверение, с цел да получат виза G-4, или да трансформират статута си ".

Визи от типа G-4 се дават на чиновници на интернационалните организации и членове на техните фамилии.

В документа с дата 12 юли американската задача към Организация на обединените нации назовава смяната стъпка към тъждество, като показва, че "еднополовите съпрузи на дипломатите в Съединени американски щати в този момент ще имат същите права като хетеросексуалните ", показват американски медии, представени от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР