САЩ обмислят да засилят натиска върху Северен поток 2, ако

...
САЩ обмислят да засилят натиска върху Северен поток 2, ако
Коментари Харесай

САЩ заплашват с нови санкции Северен поток - 2

САЩ обмислят да засилят натиска върху " Северен поток 2 ", в случай че Русия приключи построяването на газопровода в Балтийско море, обявиха дипломатически източници от Вашингтон, представени от немското издание " Ханделсблат ".

Съобщава се, че Камарата на представителите и Сенатът са подготвени да одобряват още едни законопроект, който ще даде опция на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи следващата серия от наказания против газопровода, който има за цел да достави съветски газ в Европа, изолирайки територията на Украйна.

Преди това строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ беше спряно в Дания, откакто през декември 2019 година швейцарската компания Allseas приключи работата си по неговото създаване на юг от Борнхолм (датски остров в Балтийско море). Този ход пристигна след предизвестието на Вашингтон, че компанията може да се сблъска с " непреодолими правни и стопански наказания, които биха могли да застрашат съществуването й ", в случай че продължи построяването на газопровода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР