САЩ настояха за освобождаването на повече от 1500 политически затворници

...
САЩ настояха за освобождаването на повече от 1500 политически затворници
Коментари Харесай

САЩ настояват за освобождаването на 1500 политически затворници в Беларус

САЩ настояха за освобождението на повече от 1500 политически пандизчии в Беларус, се споделя в публикувано през вчерашния ден публично изказване, съобщи ДПА.

„ Тези мъже и дами са задържани и хвърлени в пандиза за практикуване на техните човешки права и съществени свободи в блян към беларуската народна власт, поради митинг против фалшифицирани избори или за опълчване на войната на Русия против Украйна “, написа американският Държавен департамент.

„ Много от правосъдните процеси против тях се организираха при закрити врата, защитени от публичен надзор и отчетност “, се споделя още в изказването.

Документът беше публикуван в навечерието на Деня на взаимност с беларуските политически пандизчии, отбелязван на 21 май.

Вашингтон жигосах Беларус за спирането на контактите сред политическите пандизчии и техните фамилии и близки хора. В някои случаи родственици и юристи даже не знаят къде са държани пандизчиите.

Авторитарният властник на Беларус Александър Лукашенко постоянно е описван като последния деспот в Европа. Той е непреклонен съдружник на съветския президент Владимир Путин и поддръжката на Путин до известна степен му оказа помощ да завоюва изборите през 2020 година

В момента Беларус е по-зависима от всеки път от Русия в икономическо и финансово отношение.

Минск също по този начин оказа поддръжка на Москва във войната й в Украйна като разреши на съветските сили да употребяват беларуска територия, с цел да провеждат и подхващат офанзиви против прилежаща Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР