САЩ наложиха санкции на двама турски министри във връзка със

...
САЩ наложиха санкции на двама турски министри във връзка със
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Турция, Анкара бясна

САЩ постановиха наказания на двама турски министри във връзка със задържането на американски свещеник, упрекнат в тероризъм. Вашингтон оказва напън над Анкара да освободи американеца , който докара до дипломатическо напрежение сред двата натовски съдружника , осведоми Агенция Франс Прес.

Администрацията на президента Доналд Тръмп наложи наказания на правосъдния министър Абдулхамит Гюл и на вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

 Интензивна дипломация сред Съединени американски щати и Турция
Интензивна дипломация сред Съединени американски щати и Турция

Три телефонни диалога сред Помпео и Мевлют Чавушоглу за седмица

Анкара заплаши да отговори на " агресивното държание " на Съединени американски щати.

Андрю Брънсън, който управлява протестантска черква в град Измир, е подложен под домакински арест след близо две години в пандиза по обвинявания в шпионаж и поддръжка на терористични организации. Той може да влезе в пандиза за 35 година, в случай че бъде наказан.

 Ердоган жигосах евангелисткия и ционистки нрав на Съединени американски щати
Ердоган жигосах евангелисткия и ционистки нрав на Съединени американски щати

Никой не печели от заплашителния език на Съединени американски щати

" Не виждаме доказателства свещеник Брънсън да е направил нещо неприятно и ние имаме вяра, че той е жертва на незаслужено внимание от страна на държавното управление на Турция ", разяснява представителят на Белия дом Сара Сандърс и добави, че след решение на президента финансовото министерство глоби турските министри на правораздаването и вътрешните работи , защото са изиграли водеща роля за арестуването и задържането на пастора.

Съединени американски щати замразяват активите на двамата министри и не разрешават на американски жители да работят с тях.

Правосъдният министър на Турция съобщи, че няма имущество или пари отвън Турция.

Не се забави и отговорът на Министерството на външните работи на Турция: " Няма подозрение, че това съществено ще навреди на градивните старания в работата да се разрешат въпросите сред двете страни. Без отсрочване ние ще отговорим на това нападателно държание, което няма да обслужи никаква цел. Призоваваме американската администрация да анулира това неправилно решение ".

Вчера беше обявено, че американският държавен секретар Майк Помпео е телефонирал на турския външен министър Мевлют Чавушоглу - трети телефонен диалог за една седмица. Помпео възнамерява да се срещне с турския си сътрудник през идната седмица и да изиска освобождението на пастора.

Чавушоглу разяснява решението на Съединени американски щати, заявявайки, че Анкара няма да извърши противозаконните претенции на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР