САЩ изучават възможните пътища да подкрепят доставките на туркменски газ

...
САЩ изучават възможните пътища да подкрепят доставките на туркменски газ
Коментари Харесай

САЩ искат да подкрепят доставките на туркменски газ в Азербайджан

САЩ учат вероятните пътища да поддържат доставките на туркменски газ в Азербайджан, с цел да усилят достъпността на природния газ, който не е от съветски генезис. Това е съобщила асистент държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на Европа и Евразия - Карен Донфрид, говорейки пред Подкомисията по външните работи, енергетиката, околната среда и киберсигурността на Палатата на представителите по тематиката " Съединени американски щати. Политиката във връзка с Кавказ ".

Съединени американски щати уверено поддържа Южния газов кулоар, който спомага за диверсификацията на маршрутите и на източниците за импорт на енергоносители в Европа, което в този момент е приоритет в политиката на Съединени американски щати, написа.

Карен Донфрид е напомнила, че през юли Европейският съюз подписа съглашение с Азербайджан за удвояването на вноса на азербайджански природен газ до 2027 година, минимум до 20 милиарда кубически метра годишно.

Нефтопроводът Баку - Тбилиси - Джейхан стана първият триумф на европейската дипломация по диверсификацията и съдействието сред Съединени американски щати и Азербайджан ", е декларирала тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР