САЩ и техните съюзници смятат, че задачата им е да

...
САЩ и техните съюзници смятат, че задачата им е да
Коментари Харесай

Лойд Остин: Украйна има шансове да поеме инициативата на бойното поле

САЩ и техните съдружници считат, че задачата им е да дават на Украйна всичко належащо, с цел да успее уверено в предстоящото пролетно контранастъпление, съобщи ръководителят на Пентагона Лойд Остин.

На конференция в централата на НАТО в Брюксел той изрази убеденост в " в действителност положителните шансове " на украинците да поемат самодейността на бойното поле и да я развият.

" Нашето предизвикателство е да предоставим на Украйна спомагателни благоприятни условия, тъй че да има не условен, а съдбоносен триумф на бойното поле в идната си атака ", сподели Остин, като се базира по-специално на прехвърлянето на Украйна на огромна партида американски бойни машини на пехотата " Брадли ".

Той акцентира, че съдружниците се пробват да дадат на украинските военни не просто " платформи ", а нови " качества ", като за задачата ще ги обучат в боравенето с всеки тип трансферирано оръжие.

" С спомагателни качества, по-подготвени войски, платформи, те могат да се оправят доста по-добре в съществуващите условия. Смятам, че имат в действителност положителни шансове да създадат доста основна смяна на бойното поле, да изземат самодейността и да могат да я развият в бъдеще. " - сподели още Остин.

Той съобщи, че Русия продължава да вкарва огромни спомагателни сили в борбата. " Вероятно ще продължим да следим това. Това е тяхната мощ. Те разполагат с доста хора. " - уточни Остин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР