САЩ и техните съюзници планират да засилят военното си присъствие

...
САЩ и техните съюзници планират да засилят военното си присъствие
Коментари Харесай

CNN: САЩ и съюзниците им обсъждат изпращане на допълнителни военни в България и Румъния

САЩ и техните съдружници възнамеряват да засилят военното си наличие в Източна Европа, заяви CNN с отпратка към свои високопоставени държавни източници.

Обсъжда се почти 1000 души да бъдат изпратени във всяка една от НАТО-вските страни, измежду които се загатват България, Румъния и Унгария. Целта е да се показва поддръжка против Русия, допълват цитираните източници. във всяка страна. Подобни бойни групи са ситуирани сега в балтийските страни и Полша, споделиха двама чиновници на защитата.

Все още обаче не са взети дефинитивни решения за изпращането на спомагателни сили. За такива упорстват Съединени американски щати и Англия, само че не всички 30 членки на НАТО били съгласни. Затова американците водят полемики за изпращане на спомагателни сили на двустранна основа или, както го разказва върховен чиновник, като „ коалиция на искащите “, твърди още американската медия.

Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби сподели в понеделник, че Съединени американски щати са сложили 8500 бойци в нараснала подготвеност ако Силите за реагиране на НАТО бъдат извикани и американските сили са нужни бързо.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР