САЩ и страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия

...
САЩ и страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия
Коментари Харесай

САЩ и АСЕАН призоваха за незабавно прекратяване на войната в Украйна

САЩ и страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) подчертаха в взаимно изказване " значимостта на незабавното преустановяване " на военните дейности в Украйна. Това се показва в текста на документа, публикуван след срещата на върха САЩ-АСЕАН, извършена във Вашингтон.

„ По отношение на Украйна, както и във връзка с всички страни, ние продължаваме да подчертаваме нашето почитание към суверенитета, политическата самостоятелност и териториалната целокупност “, се споделя в изказването.

„ Ние подчертаваме значимостта на незабавното преустановяване на военните дейности и основаването на условия, които разрешават спокойно споразумяване “, споделиха Съединени американски щати и страните от АСЕАН.

„ Подкрепяме напъните на генералния секретар на Организация на обединените нации, ориентирани към намиране на кротичък излаз от обстановката “, подчертаха участниците в срещата.

„ Призоваваме също за улеснение на бърз, безвреден и безвъзмезден достъп до филантропична помощ за тези в Украйна, които се нуждаят от нея, както и за отбрана на цивилни, филантропични служащи и тези в уязвими обстановки “, се споделя още в документа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР