САЩ и Обединеното кралство разследват транзакции с криптовалута на стойност

...
САЩ и Обединеното кралство разследват транзакции с криптовалута на стойност
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания разследват трансфери за $20 млрд. към руската криптоборса Garantex

САЩ и Обединеното кралство проверяват транзакции с криптовалута на стойност 20 милиарда $, минали през основана в Русия виртуална борса, което e част от съюзническите старания за справяне с избягването на наложените на Москва наказания поради войната на Путин в Украйна, оповестява Блумбърг, цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Разследваните заплащания са минали през основаната в Москва криптоборса Garantex, употребявайки обвързаната с $ криптовалута Tether, показаха източниците на организацията. Трансферите са осъществени, откакто Garantex беше глобена от Съединени американски щати и Обединеното кралство по съмнение, че разрешава финансови закононарушения и противозаконни преводи в Русия, споделиха още те.

Разследването демонстрира продължаващите опити на Запада да бъде кръстосан уверено притока на средства към Русия след наложената поредност от наказания поради военната инвазия на Москва в Украйна. Русия съумя обаче да предотврати упования от мнозина стопански колапс посредством създаване на голяма мрежа от " задни малки врати " и заобиколни решения, в това число офшорни прехвърляния на нефт, продан на технологии през трети страни и криптирани преводи с цифрови валути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР