САЩ и Китай се споразумяха да подновят търговските си преговори,

...
САЩ и Китай се споразумяха да подновят търговските си преговори,
Коментари Харесай

Светлина в тунела на търговската война: САЩ и Китай подновяват преговорите, пада забраната за бизнес с Huawei

САЩ и Китай се споразумяха да възобновят комерсиалните си договаряния, с цел да преодолеят разрива между тях, който докара до закъснение на международната стопанска система.
 Huawei: Забраната на Съединени американски щати ще навреди на милиарди консуматори  Panasonic стопира бизнеса си с Huawei  Основателят на Huawei към Съединени американски щати: Подценихте ни, към този момент сме подготвени за рестрикциите ви  Гугъл лимитира достъпа на Huawei до операционната система Android (обновена)
Американският президент Доналд Тръмп и генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин реализираха договореността на срещата на Групата на двайсетте (Г-20) - 19 страни с най-големи стопански системи в света плюс Европейски Съюз, която се организира в Япония, оповестява Би Би Си.

Тръмп разгласи, че ще позволи американски компании да продължат да продават на китайския софтуерен колос Huawei, което е забележителен прогрес след последните рестрикции.

След като по-рано Тръмп беше заплашил Китай с спомагателни търговски наказания, след срещата в Осака той удостовери, че Съединени американски щати няма да постановат спомагателни мита да 300 милиарда $ на артикули, импортирани от Китай. Увери също, че диалозите ще продължат.

На конференция американският президент удостовери, че американски софтуерни компании ще могат още веднъж да продават на китайската Huawei, с което възбраната, наложена предишния месец се анулира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР