САЩ и Германия искат да принудят украинския президент Володимир Зеленски

...
САЩ и Германия искат да принудят украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Билд: САЩ и Германия искат да принудят Зеленски да преговаря с Русия

Съединени американски щати и Германия желаят да принудят украинския президент Володимир Зеленски да договаря с Русия, без да го убеждават директно, а като доставят единствено оръжията, нужни за задържане на настоящия фронт. Това оповестява немският вестник " Билд " като цитира източници от немските държавни кръгове.

 

Планът на Съединени американски щати и Германия е да се доставят на Киев тъкмо такива оръжия и в тъкмо такива количества, които ще разрешат на украинската войска да удържи настоящия фронт, само че няма да може да си върне завладените територии ", написа вестникът.

 

Източник на " Билд " споделя, че " Зеленски самичък би трябвало да осъзнае, че по този начин не може да продължава ".  " Без искане извън. Той би трябвало по лична воля да се обърне към нацията и да изясни, че е належащо да се водят договаряния ", сподели вътрешният източник.

 

Съединени американски щати и Германия желаят Зеленски да осъзнае, че продължаването на спора губи всевъзможен смисъл за Украйна. Освен това нито канцлерът Олаф Шолц, нито президентът на Съединени американски щати Джо Байдън имат намерение непосредствено да изискат от него да стартира договаряния. Изданието напомня, че Съединени американски щати и Германия са най-големите снабдители на оръжие за Киев.

 

Вестникът показва, че обстановката на фронта за Украйна е мрачна и че съветските войски, въпреки и постепенно, напредват. Основната цел на немското държавно управление сега била да помогне на управляващите в Киев да заемат стратегически преференциална позиция за договаряния.


" Белият дом и канцеларията на канцлера координират дейностите си по този въпрос ", обявиха представители на държавното управление.

Според " Билд " Съединени американски щати и Германия имат и проект Б.

Това, което Берлин и Вашингтон желаят като опция на договарянията, е замразен спор без съглашение сред страните ", съобщи държавен източник. В подобен случай сегашната контактна линия ще се трансформира в един тип нова граница сред Украйна и Русия.

 

" Това е като " Минск ", единствено че без " Минск ", сподели вътрешният източник.

Според изданието доста решения за оръжейни доставки за Федерална Република Германия в този момент се вземат от кабинета на Шолц, а не от Министерството на защитата, ръководено от Борис Писториус. Последното даже е готово да даде на Украйна крилати ракети " Таурус ", само че " ръцете му са вързани ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР