САЩ и девет съюзнически държави одобриха набор от принципи за

...
САЩ и девет съюзнически държави одобриха набор от принципи за
Коментари Харесай

Ново решение: САЩ и съюзниците определят правилата за развитие на 6G

Съединени американски щати и девет съюзнически страни утвърдиха набор от правила за поощряване на 6G технологията. Това става в разгара на борбата с Китай за създаването на безжични мрежи от последващо потомство. Според взаимното изказване 6G системите би трябвало да се създават, като се употребяват „ надеждни технологии, които пазят националната сигурност “. Експертите обаче се съмняват в успеваемостта на опитите за ограничение на напредъка на Китай в създаването на връзките от шесто потомство.

В изказването се акцентира нуждата от сигурни, устойчиви и защитаващи неприкосновеността на персоналния живот технологии, които дават отговор на международните стандарти. Страните приканиха за отворени нововъведения, подкрепени от интернационално съдействие. Идеята е технологиите 6G да станат налични и устойчиви в международен мащаб, в това число в разрастващите се страни.

„ Сътрудничеството и единството са от значително значение за справяне със забележителните провокации, пред които сме изправени при създаването на 6G технологиите “,

се споделя в документа.

Изявлението беше подкрепено от Съединени американски щати, Австралия, Канада, Чешката република, Финландия, Франция, Япония, Южна Корея, Швеция и Обединеното кралство. В някои от тях са ситуирани мощни телекомуникационни компании: AT&T (САЩ), Nokia (Финландия), Ericsson (Швеция) и Samsung (Южна Корея).

Безжичната технология от шесто потомство, или 6G, дава обещание да направи гражданска война в връзките, осигурявайки скорост на предаване на данни до 50 пъти по-висока от тази на 5G. Очаква се забавянето на изпращането и приемането на информация да бъде понижено до една десета от това на нейния предходник. 6G ще надмине 5G и във връзка с пиковата скорост на предаване на данни, свързаността, подвижността, успеваемостта на спектъра и опциите за позициониране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР