САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия. Повод

...
САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия. Повод
Коментари Харесай

САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия

САЩ, Франция и Англия направиха въздушни удари по Сирия. Повод за нанасянето на удара е случаят от 7 април в град Дума, където съгласно някои изказвания е било употребявано химическо оръжие.
Ударът е бил нанесен в ранните часове (между 4-5 часа ). Целите са били три – край градовете Хомс и Дума, където, съгласно изнесените данни има бази за произвеждане на химическо оръжие, оповестяват интернационалните организации.
Атаката бе оповестена от американския президент Доналд Тръмп, който разгласи, че е дал разпореждане за офанзиви по характерни цели в Сирия против режима на Башал Асад, дружно със съдружниците Англия и Франция. Според Тръмп задачата е да се попречи на режима в Сирия да употребява химически оръжия против личния си народ.
Тръмп сподели, че Съединени американски щати са подготвени за продължителна задача в Сирия. Час по-късно американският министър по защитата ген. Джеймс Матис го опроверга, като сподели, че това е една единствена офанзива, която траяла към 1 час, заяви Нова телевизия.
„ Целта на нашите дейности тази нощ е да установим дълготрайна спирачка против производството, разпространяването и използването на химическо оръжие. Установяването на такава спирачка е от жизненоважен интерес за националната сигурност на Съединените щати”, съобщи Тръмп.
Той разяснява и президента на Сирия Башар Асад.
„ Това не са дейности на човек, това са закононарушения на чудовище”, съобщи още Тръмп.
Припомняме, че Сирия отхвърля да е направила офанзива с химическо оръжие против цивилното население на град Дума и предизвести, че осъществяването на въздушни удари е риск към разпалване на война.
По информацията от ген. Джеймс Матис към Сирия този път са изстреляни 2 пъти повече ракети в сравнение с към предходната офанзива, която беше тъкмо преди 1 година.
Няма точна информация какъв брой ракети са били прихванати. Според някои от съветските организации, позоваващи се на разнообразни източници, свалени са към 10 ракети. Вероятно информацията ще бъце конкретизирана по-късно денем.
Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че още от през днешния ден Франция, Англия и Съединени американски щати стартират дейна акция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за намиране на кротичък и дипломатически излаз от рецесията.
„ Наредих на въоръжените сили на Франция да се включат в интервенцията на интернационалната коалиция със Съединени американски щати и Англия в Сирия. Тя е ориентирана против химическия боеприпас на сирийския режим. Нашият отговор на офанзивата в Дума е ограничение на сирийския режим да създава и употребява химическо оръжие”, съобщи Макрон.
Тереза Мей съобщи, че задачата на офанзивата е била да се попречи режимът на Сирия да употребява химическо оръжие.
" Не можем да допуснем потреблението на химически оръжия да се възстановява - в Сирия, по улиците на Англия или където и да било другаде по света ", съобщи Тереза Мей.
Руското посолство в Съединените щати излезе с позиция по американските удари в Сирия на страницата си във Фейсбук.
„ Най-големите ни опасения се сбъднаха. Предупрежденията ни не бяха чути ", съобщи дипломат Анатолий Антонов. И прибавя: „ Изпълнява се авансово квалифициран сюжет. За следващ път сме заплашвани. Предупредихме, че сходни дейности няма да останат без последици. Цялата отговорност е на Вашингтон, Лондон и Париж. Да се наскърбява съветският президент е недопустимо и недопустимо”, написа още в позицията на съветското посолство във Вашингтон. „ Съединените щати - притежателите на най-големия боеприпас от химически оръжия, нямат моралното право да упрекват други страни ", се споделя в изказването на съветския дипломат.
Дамаск не удостоверява информацията за провалите на деветте цели на територията на страната вследствие на ударите от въздуха, вследствие на ударите от въздуха, оповестява от своя страна организация SANA, базирайки се на сирийски източници и представена от ТАСС.
Министерство на защитата на Русия оповестява, че нито една от ракетите изстреляни против Сирия, не е била ориентирана и попаднала в зоните, където са ситуирани съветски военни.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш прикани да не се позволява изостряне на обстановката в Сирия след едностранната силова офанзива подхваната от Англия, Съединени американски щати и Франция против близкоизточните страни. В писменото изказване Гутереш не прави оценка на дейностите на западните страни, само че отбелязва, че всички страни са длъжни да почитат устава на Организация на обединените нации и интернационалното право.
Засега анализаторите не предвиждат развиване на спора, защото няма наранени директни цели на съветската или иранската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР