Саша Маркович поема позицията генерален директор на Кока-Кола ХБК България.

...
Саша Маркович поема позицията генерален директор на Кока-Кола ХБК България.
Коментари Харесай

Саша Маркович е новият генерален директор на Кока-Кола ХБК България

Саша Маркович поема позицията общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България. Под негово управление ще бъдат близо 1000 експерти, отговарящи за всички посоки на бизнеса и развиването на компанията в страната.

Той наследява ролята от Юрг Буркхалтер, който продължава кариерния си път в групата Кока-Кола ХБК като общоприет шеф в родината си - Швейцария.

„ Радвам се, че се причислявам към огромното и потвърдено сполучливо семейство на Системата на Кока-Кола в България. Силно имам вяра, че водени от полезностите на компанията, ще продължим да растем стабилно дружно. Оставаме фокусирани върху отдадеността и надхвърлянето на упованията на клиентите ни, които са от първостепенно значение за нас, върху силата на екипа и общите ни достижения, върху оптимизацията и успеваемостта на процесите и всичко, което вършим, и несъмнено – върху устойчивото ни развиване и предаването на положителните образци към нашите сътрудници, консуматори и цялото общество “, споделя Саша Маркович.

Той е част от екипа на Кока-Кока ХБК от 2020 година, когато поема ролята на търговски шеф за Сърбия и Черна гора, с основен принос в проектирането и внедряването на нова тактика за продажби, като усъвършенства растежа, удовлетвореността на клиентите, ангажираността на чиновниците и реализира върхове при осъществяването на основните бизнес знаци. С Маркович отпред, комерсиалният екип на Сърбия и Черна гора печели редица групови оценки, като способства и за спечелването на Купата на Андрю Дейвид за 2022 година, отдаваща самопризнание на компанията, която е употребила оптимално всички благоприятни условия за напредък измежду 29-те страни в Групата Кока-Кола ХБК.

Саша Маркович носи със себе си стратегически бизнес знания, както и действен опит в продажбите, насъбрани с помощта на работата му в разнообразни страни и мултикултурна среда. Той стартира кариерата си в P&G (Сърбия и Румъния) и има предходен опит в Phillips, покриващ няколко висши мениджърски позиции в Централна Европа и Северна Америка. Преди да се причисли към Кока-Кола ХБК, той е изпълнителен вицепрезидент в Gorenje/Hisense, където дава отговор за целия търговски бранш и трансформацията на компанията, както и за комерсиалната мощ на Gorenje в 33 страни. Маркович има MBA степен от Питсбъргския университет, Съединени американски щати. Семеен е, с две дъщери.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР