Със заупокойна литургия, панихида и трисагий бяха отбелязани 40 дни

...
Със заупокойна литургия, панихида и трисагий бяха отбелязани 40 дни
Коментари Харесай

Със заупокойна литургия, панихида и трисагий бяха отбелязани 40 дни от кончината на патриарх Неофит

Със заупокойна литургия, панихида и трисагий бяха маркирани 40 дни от кончината на патриарх Неофит, предава Българска телеграфна агенция.

В днешния ден, в който се навършват 40 дни от кончината на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, отправихме своята съборна молитва към всеподателя Бога - да елементарни всички волни, неволни провинения на блажено умрелия наш патриарх Неофит, и да му дарува царство небесно. Това царство небесно, което той очакваше и поради, което той в действителност живееше своя живот - и на православен християнин, и на свещеник, и на архиерей, и на първосветител на Българската православна черква. Това сподели пред публицисти през днешния ден наместник-председателят на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) - Врачанският митрополит Григорий. 

Той водеше заупокойната литургия за 40 дни от блажената кончина на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, и панихидата, които бяха отслужени в митрополитския катедрален храм " Св. великомъченица Неделя ". След тях на гроба на патриарх Неофит митрополит Григорий отслужи и трисагий - къса заупокойна молитва. В храма Врачанският митрополит Григорий прочете и слово за 40 дни от кончината на патриарх Неофит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР