Със затоплянето на времето минералните води стават все по-популярни, но

...
Със затоплянето на времето минералните води стават все по-популярни, но
Коментари Харесай

Руски диетолог: Внимавайте с минералните води

Със стоплянето на времето минералните води стават все по-популярни, само че някои от тях не са толкоз безвредни за здравето ни. Как да утолим жаждата си вярно, изясни съветският диетолог Сергей Обложко, написа Труд, цитирайки РИА Новости.

В жегата в човешкото тяло е допустимо нарушаване на водно-електролитния баланс. Можете да го възстановите благодарение на минерална вода, само че не всяка минерална вода е подобаваща за по-честа приложимост, предизвести лекарят.

Той изясни, че по света е всекидневно минералните води да се разделят на трапезни и лечебно-профилактични. Последните би трябвало да се употребяват по рекомендация на експерт и единствено в избрани дози, в противоположен случай вместо изгода те ще нанесат щета.

„ Лечебните високоминерализирани води би трябвало да се пият единствено по съвет на доктор. Трябва да обърнете внимание на това, защото минералната вода може да бъде с доста друг химически състав. Има минерални води, които в огромни количества могат да навредят на здравето ви. Може да се стигне до болки в червата, ненадейно разстройство или нарушаване на водно-електролитния баланс в тялото “, сподели той.
Трапезните минерални води са подобаващи за ежедневна приложимост, само че не е целесъобразно изцяло да се премине към тях и да се откажем от елементарна питейна вода, означи диетологът.

„ Трапезната минерална вода попълня дефицита на електролити и ви разрешава по-добре да утолите жаждата си. Но минералната вода не замества елементарната питейна вода изцяло, тъй като се всмуква от червата по друг метод. Не е нужно да преминавате изцяло към минерална вода, с цел да утолите жаждата си ”, поучава Обложко.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР