Със заповеди на директора на Главна дирекция Гранична полиция“ гл.

...
Със заповеди на директора на Главна дирекция Гранична полиция“ гл.
Коментари Харесай

След убийството в София: Отстраниха трима гранични полицаи

Със заповеди на шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов са формирани дисциплинарни производства за осъществено на 4 януари 2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “ нарушаване на разпоредбите за граничен надзор. Трима дежурни на промяна чиновници са отстранени до изясняване на всички обстоятелства и условия по случая,се показва на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че става въпрос за убийството на 49-годишен мъж в София, при което двамата похитители са перминали границата със Сърбия през пункта „ Стрезимировци ” като единият от тях е употребявал персоналната карта на жертвата. Според проверяващите задачата им е била да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната.

Тялото на мъжа беше намерено на 6 януари в морга с подправени документи, като на предния ден майката на жертвата е подала сигнал за изгубването на сина си. Убийството е осъществено с огнестрелно оръжие, като са открити две рани в региона на торса и единия крайник.

Събрани са задоволително доказателства, че обвинените - с семейства Александров и Гинов - първо са отвлекли, а по-късно са умъртвили мъжа. Предполага се, че жертвата е дължала сериозна сума пари на единия причинител.

" Огледът демонстрира, че лицето е измъчвано, завързвано и след това най-вероятно е породена гибелта му от двете огнестрелни рани ", сподели Любомир Николов.

От двамата похитители единствено единият е престъпно проявен и прочут на полицията. Предстои инспекция на дежурните на граничния пункт по това време, а за арестуваните се планува наказване от 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР