Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри

...
Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри
Коментари Харесай

Димитър Главчев назначи 9 зам.-министри

Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри в 6 министерства. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В Министерството на защитата длъжността заемат Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова. От поста е освободен Станимир Георгиев.

Радостин Илиев е български офицер и бригаден военачалник. До този миг той е бил консултант в политическия кабинет в Министерството на защитата. В интервала януари 2019 година – юни 2023 година е бил шеф на дирекция „ Отбранителна политика " в отрасловото министерство. Преди това е бил шеф на Щаба на защитата, както и заместник-военен представител във Военната комисия на Европейски Съюз в Политическа партия на Република България към Европейски Съюз в Брюксел. Между 2005 година и 2008 година е служил в непрекъснатата делегация на Република България към Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия.

Иван Пейков е приключил право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ". Той е дълготраен чиновник на Министерството на защитата - работил е като специалист в отдел „ Международни контракти ", дирекция „ Политиката по въоръженията ", бил е заместител основен контрольор. Заема е също длъжностите шеф на дирекция „ Отбранителна аквизиция ", на дирекция „ Управление на собствеността и материално-техническо застраховане " и на дирекция „ Инфраструктурата на защитата ".

Аделина Николова до този миг е била шеф на дирекция „ Обществени поръчки в защитата " в Министерството на защитата. Преди това е работила като специалист във ведомството. Била е също специалист в политическия кабинет в Министерството на районното развиване и благоустройство, където е отговаряла за огромни интернационалните планове. Има богат опит в частния бранш.

На длъжността заместник-министър на електронното ръководство е назначен Александър Йоловски. Притежава дълготраен опит в стратегическото обмисляне, осъществяването, координацията и контрола на действия, свързани с административната промяна и електронното ръководство в държавната администрация. От основаването на Министерството на електронното ръководство до август 2022 година заема длъжността заместник-министър. В интервала 2016-2019 година е заместник-председател на Държавна организация „ Електронно ръководство ". От 2011 година до 2015 година е работил поредно като шеф отдел в Министерството на финансите и в администрацията на Министерския съвет. В разнообразни интервали сред 2015 година и 2023 година заема управителни позиции в Националния систематичен интегратор. От юни 2023 г до април 2024 година е заемал поста министър на електронното ръководство.

Със заповед на министър-председателя на длъжността заместник-министър на труда и обществената политика са назначени Лазар Лазаров и Наталия Ефремова. От същия пост е освободена Елка Налбантова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР