Със заповед на министър-председателя акад.Николай Денков № КВ-484 от 13.10.2023

...
Със заповед на министър-председателя акад.Николай Денков № КВ-484 от 13.10.2023
Коментари Харесай

Назначиха втори заместник областен управител в област Плевен

Със заповед на министър-председателя акад.Николай Денков № КВ-484 от 13.10.2023 година инж.Александър Йотков е назначен за заместител регионален шеф, публично встъпил в служба на 23 октомври. Това осведомят от пресцентъра на Областна администрация.
 
 Александър Йотков, втори заместител регионален шеф в област Плевен Александър Йотков, втори заместител регионален шеф в област Плевен Източник: Пресцентър на Областна управа-Плевен
Александър Йотков е роден в Плевен. Завършил е приблизително обучение в Математическата гимназия в града, а висше – в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София  със степен  магистър – строителен инженер по водоснабдяване и канализация със профилиран профил " Пречистване на води ".  Притежава уверение от камарата на инженерите в капиталовото планиране за цялостна проектантска дееспособност.
 
Над 20 години работи в областта на  проектиране, създаване, употреба и надзор на ВиК мрежи и уреди, изготвя и управлява  множество планове на публични, жилищни, промишлени, селскостопански и инфраструктурни обекти.

Значимо място в неговия професионален път заема присъединяване му  в основаването и одобряването на нова за България профилирана администрация в региона на ръководството на водите – Басейнова дирекция Дунавски регион.
 
Ръководил е екип по план за интегрирано ръководство на водите на територията на гр. Бяла, област Русе, финансиран от фондове на Европейски Съюз. През последните 6 години  работи като ВиК специалист в Асоциация по ВиК – Плевен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР