Със занимания по детска лека атлетика бе поставено началото на

...
Със занимания по детска лека атлетика бе поставено началото на
Коментари Харесай

Над 100 деца от България и Сърбия се включиха в лекоатлетически игри във Видин

Със занимания по детска лека атлетика бе сложено началото на програмата на атлетическия пробег „ Видин Рън “ 2024. В Крайдунавския парк деца от 1 до 6 клас взеха присъединяване в занимания по атлетика, които изискваха качества като експедитивност, сръчност и предвидливост. За положителното си показване всички участници бяха отличени с грамоти, връчени от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова.

На реновираната закрита лекоатлетическа писта през днешния ден се организира трибой А1 атлетика за младежи до 14 години. Те се надпреварваха в дисциплините тичане на 60 метра, скок дължина и тичане на 600 метра за девойките и на 800 метра за момчетата. Младите лекоатлети получиха грамоти и награди, а класиралите се на първите три места девойки и момчета бяха удостоени с медали.

Отличията връчиха Емилия Николова – началник-отдел „ Хуманитарни действия “ в Община Видин и Кристен Радуканова – най-бързата българка за 2024 година и четирикратна шампионка на България за предходната година на 100 м., 200 м. и щафета 4x400 метра.

В съботния ден програмата продължава с интернационалния детски шампионат по лека атлетика „ Дортикум “ на закритата лекоатлетическа писта. На 14 април във Видин стотици професионални бегачи и фенове пък ще се включат в атлетическия пробег „ Видин Рън “.

Спортните прояви се провеждат взаимно от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), „ Рън България “ и състезателен клуб „ Радуканови “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР