Със своя заповед министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета

...
Със своя заповед министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета
Коментари Харесай

Освободиха председателя на УС на АПИ заради злоупотреби с пари за пътища

Със своя заповед министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова освободи ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов след открити с вътрешен одит незаконосъобразни дейности. За краткотрайно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ, оповестява Bgonair.

Министър Коритарова е взела решението си за освобождение на инж. Йорданов откакто се е срещнала с отчета от инспекцията, която е открила незаконосъобразно сключване на анекси за увеличение на цената на контракти с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на действия по поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областите Варна и Добрич.

Одитът е осъществен от екип от чиновници на дирекция " Вътрешен одит " и инспектората на Министерство на регионалното развитие през месец март 2024 година в осъществяване на заповед на министъра на районното развиване и благоустройството в кабинета " Денков " Андрей Цеков.

Проверени са възлаганията на действия по поддържане на републиканските пътища. Установено е, че след подписване на нови контракти на 22 декември 2023 година, договорите за настоящ ремонт и поддържане от 28 октомври 2022 година са автоматизирано прекъснати. Това прави незаконосъобразно осъщественото възлагане по тях на територията на двете регионални пътни ръководства в Североизточен регион след 22.12.2023 година В одита се открива и незаконосъобразно нарастване с анекси на стойностите по договорите от 2022-ра година с до 50 на 100.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР