Със свое решение правителството увеличи и основната месечна заплата на

...
Със свое решение правителството увеличи и основната месечна заплата на
Коментари Харесай

Заплатата на Спецов скача с 1000 лева

Със свое решение държавното управление усили и главната месечна заплата на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов на 7000 лева, от 1 октомври т.г., оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Това е първа смяна на съществена месечна заплата за лице, заемащо тази служба, след 2021 година, като досега главното месечно заплащане на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите е било в размер на 6050 лв.. 

Назначаването му за началник на приходната организация бе първото кадрово решение, признато от ротационното държавно управление Денков –Габриел при започване на юни.

Отчетена е спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния шеф, като решението е обусловено от приноса на ръководителя на Национална агенция за приходите за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на приходната организация, свързани със събираемостта на приходите, доброволното осъществяване на отговорностите на данъчно задължените лица и развиването на предоставяните електронни услуги от Национална агенция за приходите.

Правителството одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2023 година в размер на 25 млн. лева за увеличение на възнагражденията на чиновниците в Национална агенция за приходите и в Агенция „ Митници “. С постановлението се осъществя цялостна политика по приходите в приходните организации, като ще се усъвършенства салдото в равнищата на заплащането на чиновниците в двете институции.

Взема се поради, че организациите подхващат от ден на ден ограничения за рационализация и адекватност на администрацията за осъществяване на заложените проекти за доходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на чиновниците ще сътвори условия за усилване на мотивацията за осъществяване на задачите на приходните организации, се показва в известието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР