Със свое решение правителството прие актуализация на Националния план за

...
Със свое решение правителството прие актуализация на Националния план за
Коментари Харесай

Приеха актуализация на Националния план за въвеждане на еврото

Със свое решение държавното управление одобри актуализация на Националния проект за въвеждане на еврото в Република България. Промените в Плана са създадени и утвърдени от Координационния съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната, който е със съпредседатели министърът на финансите и шефът на Българската национална банка.

Актуализацията на документа се прави за акомодация към нововъзникналите условия и напредъка по техническата подготовка за въвеждане на еврото в Република България. Част от измененията са свързани с приспособяването на нужните времеви интервали по отношение на новата индикативна дата за участие в еврозоната - 1 януари 2025 година В допълнение, актуалната версия на Плана дава отговор на появилите се условия за актуализация на управленията и функционалностите на работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България.

Националният проект за въвеждане на еврото в България служи за ръководство на организацията на въвеждането на еврото, като в него са разказани главните посоки и действия, които следва да се подхващат, както и взаимоотношенията сред институциите в границите на този развой.

Като приложение към Плана се включват „ Методически инструкции към административните органи за адаптиране на осведомителните системи за работа с евро “, посредством които се цели гарантирането на точното и еднообразно използване на условията за въвеждане на еврото от административните органи при привеждането на осведомителните им системи към работа с евро.

Националният проект за въвеждане на еврото в Република България планува провеждането на огромна информационна и осведомителна акция, която ще запознае жителите с всички на практика аспекти на въвеждането на еврото като публично разплащателно средство посредством даването на точна, налична и навременна информация. Кампанията цели ясно да обоснове изгодите за стопанската система и за повишение на стандарта на живот в страната от присъединението към еврозоната, както и да противодейства на всяка дезинформация, която поражда голословни терзания у жителите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР