Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер 24,6

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер 24,6
Коментари Харесай

Още почти 25 млн. лв. отиват за машинно гласуване, парите се вземат от средства за КОВИД мерки

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски в размер 24,6 млн. лева по бюджета на Централната изборна комисия (ЦИК) за 2021 година за финансовото застраховане на подписаните контракти за доставка на 1 600 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване и за осъществяването на дейностите по техническото обслужване и логистичното им обезпечаване. В тази сума е включен Данък добавена стойност, прецизират от държавната пресслужба.

Парите ще бъдат обезпечени от плануваните средства за сметка на запаса за непредвидени и/или неотложни разноски по централния бюджет за 2021 година, в частта за допълващи и компенсиращи ограничения по отношение на COVID-19, и други по член 1, алинея 2, раздел II, т. 5.4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година разноски за производство на избори по Изборния кодекс, както и посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за тази година .
 ЦИК пусна симулатор за машинно гласоподаване на изборите 2 в 1 ЦИК пусна симулатор за машинно гласоподаване на изборите 2 в 1
Симулатор на машинното гласоподаване качи Централната изборна комисия на уеб страницата си. Чрез него всеки може да се упражни и да " гласоподава " ст...

Припомняме, че според Постановление на Министерски съвет № 305 от 2021 година за приемане на план-сметка за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември 2021 година, при подписване от ЦИК на контракт за доставка на спомагателни профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване с конфигуриран систематичен и прибавен програмен продукт, в това число за логистика и техническа поддръжка за машините, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на машинното гласоподаване, нужните за задачата средства се обезпечават по реда на член 109, алинея 3 т Закона за обществените финанси, т.е. с обособен акт на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР